Wie ben ik?

Wie ben ik?
Ik ben Inge Peeters-van den Elsen en ik ben kind- en jongerencoach.
Samen met mijn man Hans en onze hond Guus woon ik in Baexem.

 

Mijn kwaliteiten
Na jaren werkzaam te zijn geweest in de gehandicaptenzorg en in de ambulante begeleiding voor mensen met een Autismespectrumstoornis koos ik in 2019 om mijn hart te volgen.
Ik startte met de Post-HBO coachopleiding bij BGL Partners in Doorn om vervolgens de specialisatie tot Kind- en jongerencoach af te ronden.
Voorheen werkte ik vanuit de kennis die ik had opgedaan en dit toe te passen in de praktijk.
Door het volgen van mijn opleiding en het met liefde toepassen in de praktijk, mag ik nu werken vanuit mijn passie. Om zo de liefde voor het vak te mogen combineren en kan ik mijn passie en opleiding samenvoegen. Het geeft me veel energie om te werken met kinderen en jongvolwassenen en samen te kijken naar hun talenten.

 

Mijn verhaal
Als kind en als jongvolwassene had ik altijd veel moeite om met mijn gevoelens om te gaan. Ik werd door anderen gezien als: “het vrolijke meisje dat altijd lacht”. Als ik boos, verdrietig of bang was liet ik dit niet zien, ik negeerde deze gevoelens. Ik lachte ze als het ware weg.

In mijn thuissituatie werd er niet gepraat over gevoelens. Als jongvolwassene reageerde ik regelmatig boos richting mijn ouders en zus wanneer ik niet lekker in mijn vel zat. Mijn ouders wisten vaak niet hoe ze op mijn gedrag moesten reageren en mijn boosheid werd gezien als lastig gedrag. Hierdoor voelde ik me thuis onbegrepen en was ik niet graag thuis.  

Als jongvolwassene was ik er voor mijn vriend(in)en en zette ik mezelf op de achtergrond. Wanneer vriend(in)en boos, verdrietig of bang waren, hielp ik hen door ervoor te zorgen dat ze hun verhaal bij mij kwijt konden. Ik zorgde dat anderen weer lekker in hun vel zaten.

Als jongvolwassene had ik veel sociale contacten en na schooltijd was ik veel buiten te vinden met leeftijdsgenoten. Echter voelde ik me regelmatig eenzaam doordat ik niet praatte over hoe ik me daadwerkelijk voelde. Mijn boze, verdrietige en bange gevoelens negeerde ik en ik liet alleen mijn vrolijke kant zien.

In de pubertijd ontwikkelde ik faalangst. Wanneer ik een toets of een presentatie had op school, had ik in de ochtend hoofd- en buikpijn en wilde ik niet naar school.
Voor een toets had ik de angst om een onvoldoende te halen. Bij een presentatie had ik de angst om niet uit mijn woorden te komen, te stotteren en uiteindelijk uitgelachten te worden door klasgenoten. Tijdens een toets en presentatie blokkeerde ik volledig waardoor ik slecht presteerde. Mijn angst werd dus de werkelijkheid.

Doordat ik faalangst training volgde, leerde ik dat fouten maken mag en dat ik er juist van kan leren. Ik leerde om anders te denken en naar situaties te kijken, waarna mijn angsten verminderde. 

Door de jaren heen en de ervaringen die ik op heb gedaan heb ik geleerd om op een andere manier met mijn gevoelens om te gaan. Wanneer ik boos, verdrietig of bang ben laat ik dit zien en praat ik erover, waardoor ik me gehoord en begrepen voel. Alle emoties mogen er zijn.

Ik realiseer me goed dat ik ook nog steeds had kunnen worstelen met mijn gevoelens. Doordat ik de juiste personen ben tegengekomen ben ik persoonlijk gegroeid. Daarom wil ik voor de kinderen en jongvolwassenen van nu iemand zijn die samen met hen zoekt naar dat wat hij/zij specifiek nodig heeft om weer verder te kunnen en weer lekker in hun vel te zitten.

Tegelijkertijd ondersteun ik ouders om hun kind beter te begrijpen, anders naar gedrag te kijken en te kijken wat je kind of jongvolwassene wil vertellen en daarmee beter kunnen aansluiten bij de leefwereld van je kind of jongvolwassene.

Samen staan we sterk
Als ouder wil je het liefste een gelukkig kind dat lekker in zijn vel zit. Maar soms voel je dat er iets niet klopt. Je maakt je zorgen en je vraagt je af: “Wat is er toch aan de hand?” Dat wil ik samen met je kind of jongvolwassene onderzoeken én vinden. Soms is het niet nodig om je kind of jongvolwassene te coachen, maar is het nodig om gesprek met jou als ouder(s) te hebben.

 

Je mag jezelf zijn zoals je bent
Als kind- en jongerencoach help ik kinderen, jongeren en ouder(s) die het zelf even niet meer weten en zich nét even wat “anders” voelen. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich bij mij veilig voelt en ervaren dat ik oprechte interesse heb voor alles wat je bezighoudt. Je mag lekker jezelf zijn, ik help je om de kracht en de kwaliteiten in jezelf te (her)ontdekken. Uit ervaring weet ik dat je zelf het antwoord op je vraag in je hebt, maar dat je moet leren de juiste deuren te openen zodat je er zelf ook bij kunt.

Ik help jullie graag
Ik vind het belangrijk dat je lekker in je vel zit én weer wordt wie je bent, wie je wilt zijn, gewoon lekker jezelf kunt zijn. Jij,  met jouw eigen kwaliteiten, talenten en persoonlijke eigenschappen!