coachen en begeleiden

Als ouder zie jij je kind of jongere het liefst gelukkig. Het kan wel eens voorkomen dat je kind niet lekker in zijn vel zit of zich “anders” voelt. Je wilt er iets aan doen maar weet niet hoe. Ik kan daarbij helpen.

Door het inzetten van verschillende werkvormen en verschillende materialen leert je kind of jongere zichzelf op een ontspannen manier beter kennen en begrijpen. Deze werkvormen en materialen worden aangepast naar de behoefte, wensen en interesses van jou als persoon. Zo ben ik met de één creatief bezig, de ander wil graag met kaartjes werken en weer een ander speelt graag een spel. Zo krijgt je kind of jongvolwassene steeds meer inzicht in zijn/haar emoties, gedachten en gedrag.

Door te oefenen, te kijken naar situaties die als lastig worden ervaren, leert hij/zij hier steeds beter mee om te gaan.

Coaching is een individuele en korte vorm van hulp aan je kind, jongvolwassene of aan jou als ouder(s).

Kinderen

Jongeren

Iedereen wil het beste voor zijn kind. Maar wat nu als je kind niet lekker in zijn vel zit, zich “anders” voelt, dingen niet lekker lopen, je contact met je kind verslechterd of jullie begrijpen elkaar even niet meer? Als ouder doe je natuurlijk je best om je kind te helpen, maar je merkt dat je kind of jijzelf als ouder(s) wat hulp kunt gebruiken.

Het kan zijn dat je kind of jijzelf als ouder(s) even de weg kwijt raken en/of een moeilijkere periode meemaken.

Samen met je kind gaan we onderzoeken wat hij/zij nodig heeft om zichzelf te kunnen zijn, angsten te overwinnen en hoe jouw kind zijn emoties kan gebruiken.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen en materialen.

De coaching en begeleiding die ik aanbied is vanaf de leeftijd van 6 jaar. Wanneer je kind jonger is, is coaching voor jouw als ouder(s) mogelijk.

Een jongvolwassene staat vol nieuwe uitdagingen, keuzes en verwachtingen. In deze tijd komt veel op een jongvolwassene af. Ook verandert er in deze periode veel op emotioneel, fysiek en hormonaal gebied. Dit kan voor de jongere moeilijk zijn om mee om te gaan en kan ervoor zorgen dat hij/zij niet lekker in zijn vel zit.

Samen met je jongvolwassene gaan we onderzoek doen naar de vragen: “Wie ben ik, wie wil ik zijn, wat zijn mijn kwaliteiten, mijn talenten en eigenschappen, hoe kan ik gemotiveerd blijven of welke keuzes wil ik maken?”.

Niet alleen jongeren kunnen vastlopen. Ook als ouder is het niet altijd makkelijk om de juiste weg te kiezen. Ook hier kan ik bij helpen.

coachen en begeleiden met hond

Bij coaching met honden gaan we vooral dingen doen en ervaren. Bij de één maken we samen een wandeling met de hond en bij de ander doen we opdrachten of spellen samen met de hond.

Door samen te werken met een hond krijg je meer inzicht in je gedrag, je gevoelens en je gedachten.

De meerwaarde van een hond bij het coachen en begeleiden is dat hij in het hier en nu leeft, reageert in het moment en geeft eerlijke feedback. Vaak word je (onbewuste) gedrag of de emotie gespiegeld. Honden zijn namelijk gespecialiseerd op het gebied van non-verbale communicatie. Zij voelen daardoor goed aan hoe jij je voelt en reageren daarop.

Bij mij werk je samen met hond Guus. Hij is een Eurasiër.
Guus is erg lief en heeft een afwachtend, vriendelijk en enthousiast karakter. Hij maakt graag wandelingen in het bos.

Wil je graag met je eigen hond werken? Dat kan ook!

Wil je meer informatie over wat ik voor je kind, jongvolwassene of jou als ouder(s) kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. 

Wil jouw kind of jongvolwassene leren waar zijn/haar grenzen liggen en hoe hij/zij deze mag aangeven? Of wil hij/zij meer respect voor zichzelf en anderen meegeven, relaties onderhouden of meer zelfvertrouwen leren hebben?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.